Find a thinest love in world for a small HEART

Hidup ini pilihan...
Apapun yang membuatmu tersenyum.. PERTAHANKAN <3<3
Apappun yang membuatmu bersedi... TINGGALKAN!!
rainbow couple girl,, that's my blog!! you can also visit view story of my life there and here.. know me more!! an don't forget to comment and follow meeee!!!,,

DEEN

Every  day i looked at the sky...
I realised.. Theres nothing on sky.. Just the colour of cloud blue.
In this life.. I see nothing..
So mylife without u..

Maybe u in space n time..
Sometimes this heart got tired..
Sometimes this heart want ur heart back..
Sometimes im feel down..
Sometimes im feel i should never give up to u..

But.. Im still lost..

I wish this Ramadhan could be my wonderful Ramadan in life..
I wish i could learn patience..

One thousand one..
One thousand two..
One thousand three..
One thousand four..
One thousand five..
Im so sorry,,

Helllooooooo

Assalamualaikum.. and hello.. its been while.. i want to say HELLOOOOOOOOOOOOO.. almost 1 years i did not come n see my girl.. hahahhaha..
Banyak sangat yang dah berlaku.. and sye nak crita sgt... tp xapa.. skrg sye dh download blogger kt hp sye.. hihihi.. so.. bleh update slalu blog sye.. hahahahha.. best nyer.. till see uall again..bye

Fate...

1-FEB-2013
NEW MONTH,, NEW PERSPEKTIVE PLEASE…
Penat ar nak buat new perspektif… Huuuooohhh!!!

Well,,, I will try my best..
Sebenarnye.. Per teringat pada bintang yang terpuji,,,
Macam ane Per boleh teringat padanya,,
Bab Superior Per jemput pergi ke majlis perkahwinan anak saudaranya.
Yang best nya pasangan hidupnya itu adalah kawan dari bangku sekolah lagi..
Best kan,,
Panjang jodoh mereka,,
Per pernah berharap yang jodoh Per dengan bintang yang terpuji itu akan berkekalan dan berpanjangan sebab kami pernah berharap akan berkahwin pada umur 21 tahun dan mempunyai anak.. namun usia Per dah pun menjangkau 21 tahun.
Dia ingat lagi tak kata-kata dia?
Dia taw tak Per berharap pada dia lagi..
Atau mungkin dia sudah ada pengganti,,
Dia masih berpegang pada katanya “tiada siapa yang boleh gantikan ko” ke?
Tapi tak akan mungkin,,
Kita dah berpisah hamper 5tahun selepas Tingkatan Lima,,
Masih lagi ke dia nak bertahan..
Tak mungkin akan bertahan sebab dia akan berjumpa dengan ramai orang di U..
Takkan tak ada yang tersangkut kan??
Allahualam,,,



Be cool my little heart…

exploded!!

31-Januari-2013
Hari superior Per dapat email dari BIG BOSS tuh! Yang menyatakan dalam email nya..
Mana akur janji awak?? Dan bila awak nak email?? 

Pada saat ini jugak superior Per membalas emailnya..  per pun kalau nak reply email nya mesti nak meleleh air mata.. tapi nasib baik BIG BOSS tuh tak bagi dekat Per.. tapi andai kata BIG BOSS tuh bagi email dekat saya,,

Saya akan buat akur janji..
1)      saya akan ikut segala arahan yang keluar dari mulut En. . . . .
2)      saya akan memperbaiki semua kesilaapn saya.
*tapi adakah EN. . . . . akan percaya pada kami selepas kami aku janji ini??? Walhal, En. . . . pernah mengatakan dengan mulut sendiri yang En. . .  tak pernah percaya pada department kami.



=+=+ nama nya tak perlu disertakan laer.. mengaibkan orang kang! Dah laer nih ngumpat pasal dia at Blog nih! Inna lillahi wainna illaihi rajiuun. =+=+


Be cool my little heart!! ^__^.

Big BOOOOOoooommmm today!

29-Januari-2013

Hari ini tak berapa nak bagus laer… kena bamboooo nan Big Boss plak tuh! Sampai nangis tersedu sedan! Last Per nanges at tempat kje ialah at company yang sama cuma department lain jep,, ini dah duduk at department yang berurusan denagan aliran barang keluar dan masuk,, betul pening-pening kepala.. kita dah ikut apa yang dia cakap lagi tak mau percaya ka?
Apalar!!!
Kita dah buat 100% checking pown kena serbu lagi ka?
Memang laer customer always right.
Tapi kita pown dah cuba buat yang terbaik untuk customer itu,
Tapi bagaimana kalau customer kita yang tipu pada supplier plak?
Kita sebagai orang tengah tak akan ada keuntungan nak shortagekan part taw!
Tak ape… Per akan ikut ape yang K ana kata.. jangan amik ia sebagai personal…
Big Boss to Cuma marah psl kerja shaja…

Oke! Cheer up my little heart!


comiNg back!

to readers and my stalker!!! : i'm coming back!
dah lama tak update beblog! rindunyer nak share psal Per,,
sepanjang 3 bulan nih! dah macam yang terjadi kat Per!
semuanya memang menduga kesabaran Per... hehehe,,
tak laer! cume macam-macam dah jadi jep!
ada suka dan ada duka!
yang PALING HOT!!
%pearl nan sab dah tak ada makne ag! %
#tak sangka per dapat berkenal dgn lelaki yang depan kata SAYANG, belakang kata takde orang TERSAYANG!! #
DAHSYAT!!!
+_+ TAPI pER BERSYUKUR SEBAB TUHAN SAYANGKAN PER! +_+
tuhan sudah tunjukkan perangai dorang yang sebenarnyer,, kalau per masih dengan dorang,, mungkin Per tertipu dengan sia-sianya,,





titlE : in the end of mArcH!!

wah..!!
ari ini boleh tahan  penat gak !
sebab pagi tu pergi cy ash ! 

at parking lot!
dengan bapak nan adik !
beli buku p.a adik Per yang tingkatan enam!

da abis beli buku at popular !
 lepas tue da ronda-ronda cy ash ue,,
perOt lapar la pulOk!
singgah beli McD!
maklum lar an cy Asy ue ada kedai yang kena 
renovate,, jadi kena berjalan jauh ar gak !

Jadi untuk menambahkan tenaga !
stesen Minyak Mcd lah tempat nyer!
heheh!

ni pic bapak nan yayang ngah tunggu at luar cy Asy !
at cini klakar!
kiteorg tuggu mse Lunch Time untuk beli makanan..
orang sume pown ada yang dah siap berbaris at kaunter ue,,
tapi cashier Mcd kte,,
buat je lar,,
so belum kul dua belas ag,,
dorang da jual pakej Lunch Time tu.. ( susah pulOk nak explain!)
tunggu punye lme,,
bapak pown cam nak naik angin,,
so ! per nan adik Per decided nak take away jep lar~
da siap ue,,
Per nan adik Per pergi cari bapak nan adik Per yang agi satu ue!
jap agi tgok dorg tgah duduk !
at ats meja ue ada sos dlm pinggan yg kecik- kecik ue!
hahaha,,
bapak Per pown tanye !
bungkus!
yup!
kte da lambat,,
sebabnyer! kiteorg nak pergi berniaga!
jadinyer !
on the way (otw) nak balik ue lah kite org melantak !
best jgak law jalan at cy Asy ue !

dah balik at umah,, terus tolong mak hanger an baju!
 nak pergi berniaga lak at Pasar Borneo at 
megah Ria!
Per first time at situ!
law adik-adik yang lain ue,, da kedua kalinyer kowt !
ntah ! hahaha (xkonfem !)
terkejut jugak! ramainya orang,,
terus penuh khemah ue!
penat jugak lar!
non stop kte kan !
tapi best lare~
and at situ Per jumpe Mak Teria!
mak teria nie mak Per at kilang!
at kilang Per at banyak mak,,
ade empat Kowt !
tapi hari isnin ty tinggal tiga ! bab Mak Jah dah bersara,, and semalam hari last dier~
tape at least ! ade lagi 3 !
oke dah lar!
Per dah penat nak rehat jap!
nak Ayang Per lak!
 
 
 
 
nota/kaki : everyday we become closer..
                 every second i wish that we stay together! 
 
 

i don't know what is it,, +____+

"Ada rasa
Yang tak biasa
Yang mulai kurasa
Yang entah kenapa
Mungkinkah
Ini pertanda
Aku jatuh cinta
Cintaku yang pertama
"


hak hak hak...
hehehehe,,
i don't know!
i don't know what is it?
tapi,,,
yang aku taw Per suka kan dia!!!!
hak hak,,

#^_^# (kebengangan!!)

dia gentleman man SANGAT!
sangat!
katanya kalau suka,,
kalau sayang!
kena gentleman,
hehehe,,]
(keseganan deh!)

yang Per taw Per dah jatuh......
jatuh.....
jatuh..
hati kowt!
nan dia,,
heheheheh,,,
Per suka dia..
tak kira lah apa nak jadi lepas ini!
penting!
I WANT TO ENJOY THIS MOMENT PLEASE!!
EVEN I DON'T KNOW HOW THIS GO ON?
 yang per lagi suker~
sab pandai nyanyi..
pandai masak,,
sedap!
.......




p/s :  pic atas ue saje jep!
        itu untuk menunjukkan yang per dah kahwin!
       tapi belum nikah!
      hehehe!
     i hope this will longlasting!  



i mEet somEone!

fes nyer.. 
dye budak baru,,
cam selenga cikit!
tpi an bdak bru..
hahaha..
tapi satu hari ue,,
per tolong dye habis an buat 
chassis lcd ke
case front?
tapi yang per taw,, mmang nak kna prepare 
at atas layer putih,,
kite orang ngah cakap pasal citer patah seribu yang ada at astro ue,
dye kte citer tu mcam citer dye ( means.. jlan hidup dye,,)
cme endingnye je tak sme,,
hehehe..
cam cinta terhalang,,
nmpk mmg dye syg an prmpuan ue,,
die siap bagi tunjuk gambar prmpuan tue,,
an the best part is,,
nmenye same cam citer patah seribu,,
BELLA,,
ngam lar tu,,
die siap bagi dengar recording yang Bella buat khas untuk dia 
lagu shila amzah ue,,
per bual-bual nan dye smbil dgar la lagu tu,,
fuhhhh!! mmg smpi r jiwanya,,
terasa taw!!
menusuk ke kalbu,, hahaha.. 
Qalbu!
dye siap bg bunga at Bella bila dye bt performance at  PlKn,,
gentlenyer!!
kan? kan?
**********************************
jap ag dye peluk lutut dye,,
cakap yang dye mmg suke kat perempuan tu,
per tanye sape?
dekat ex ko ke?
tak la kat perempuan yg pkai tudung putih,,
da start dah,,,,
nK MGARUT LAR TU,,
(dlm Qlbu berbicara...... ceh,, hak hak )
 alah da luperr..
ape yang jd nextnyer!!!
hehehehe


 
 

SO YOU ARE . .

Web Site Counter